Byggbodsskyltning

En annan stad – London

Vi hjälper Stockholmsföretag att lyckas bättre med sin marknadsföring – en inriktning som kräver såväl kreativitet som kunskap och omvärldsförståelse. Vi begav oss till London, Europas inofficiella huvudstad, för att få inspiration och energi att kunna hjälpa ännu fler till bättre investeringar.

Våra intryck är många och denna gång har vi fokuserat på butiksskyltning, skyltning i allmänhet och även fastnat för fasadutsmyckning.

1. Folierade byggbodar – WOW!

ByggbodsskyltningDet här är helt nytt för oss och helt briljant. Det man gjort är att montera en upphängningsanordning runt hela kvarteret med byggbodar (du vet de här som i vanliga fall är trött blåa med träfasad och som aldrig smälter in någonstans), sen väljer man ut ett motiv på en byggnad som känns rätt för platsen boden/bodarna skall stå på och trycker vepor med motivet på. Lite montage senare och du har en 1800-talsbod!

2. Varningsskylt för smartphone-användare

Look-rightSjälvklart är avsikten med att varna för passerande bilar på marken inte avsätt för personer som drunknat i sin telefons skärm, men vår spontana känsla är, varför inte börja med det av den anledningen?

3. Gatubelysning – även utanför jultider

KvartersbelysningInte direkt specifikt för London och kanske inte heller helt avsaknat i Sverige. Däremot är det noterbart hur vissa områden i London försöker bygga varumärke som område genom att ha en strategi, i detta fall exemplifierat som unik upphängd gatubelysning. Besökaren av området kring Carnaby Street (redaktionens favorit-shoppinggata) har många detaljer som sticker ut. Skyltfönstren är mer extrema och vi hittar även denna beslysning här!

4. Skylt som bara funkar i London

Whiskey-soupSäg en krögare i Sverige som inte skulle vilja göra denna skylt, men känner att tillståndsmyndigheten sannolikt kommer intensifiera kontrollerna av alkoholtillståndet och att det därför inte känns rimligt att bara köra. Vi tog inte dagens soppa men tyckte att budskapet var så bra att vi var tvungna att ta en vätskekontroll.

5. Fasadskyltning inklusive fasad!

IMG_1490Det som verkligen skiljer London från Stockholm, ur ett marknadsföringsperspektiv för just butiker är rätten att använda lokalens fasad. Det är i de allra flesta områden regel att butiksinnehavaren även fått påverka all fasad till sitt förfogande när skyltning skall göras. På bilden ovan ser vi hur Cay Tre fått måla hela fasaden i matt svart vilket såklart påverkar helhetsintrycket. Under vår resa såg vi fasader helt i badrumskakel till neonfärger, där grannbutiken valt något helt annat. En mycket häftig effekt!

Summan av kardemumman

London är en fantastisk stad, både för vanliga turister och för oss som är där för att fånga trender och bli inspirerade. I en stad med närmare 12,5 miljoner invånare växer både mängden marknadsföring, men framförallt avarterna – till vår belåtenhet. Vi summerar resan som god för både själ, hjärna och hjärta och konstaterar att framförallt fasadskyltning leder med ett par mål mot Stockholms dito.